Bij affiliatemarketing kun je op meerdere manieren inkomsten hebben aan je website... lees meer

 

Hieronder volgen 65 handige SEO tips om optimaal (of in ieder geval hoger) te ranken binnen Google... lees meer

 

Het Google Adsense netwerk is hier heer en meester in; hoewel er door bepaalde beperkingen ook diverse andere interessante spelers op de markt zijn... lees meer

Zoektocht naar webhost in de V.S.

Ik ben al een tijd op zoek naar een webhost in de V.S. voor een van mijn nieuwe sites. Mijn wensenlijstje bevat wellicht wat conflicterende wensen, want enerzijds is de site nog nieuw (geen noemenswaardige traffic), maar aan de andere kant verwacht ik er op korte termijn best veel van. SEO staat centraal bij de website, en ook dit is een belangrijk onderdeel van mijn requirements geworden. Mijn zoektocht is niet makkelijk gebleken; dit heeft ook deels met Affiliate Marketing te maken.

De website

De website is een combinatie van statische (html) files, een phpbb3 installatie en een WordPress MU installatie (met 7 subsites). Op zich geen enorm monster, maar wel groot genoeg dat ik niet zomaar zit te wachten op een verhuizing wanneer de uiteindelijke keuze niet juist blijkt te zijn. Ik heb namelijk een absolute hekel aan het verhuizen van websites. De site trekt nu 300 uniek per maand op een intro pagina. Na lancering verwacht ik dat de traffic snel zal toenemen naar een paar duizend uniek per maand. Op middellange termijn is het niet vreemd om rond de 10k uniek per dag te trekken. Traffic is dus een belangrijk aspect bij de keuze voor de webhost in Amerika. Ik zie het niet zitten om direct een package van honderden dollars per maand te nemen. De site is een contentsite (informatieve travel website), dus commercieel gezien haal ik zulke kosten er niet direct uit.

Mijn wensenlijst

 • In 1 keer in de roos. Ik heb geen trek om te verhuizen. Het liefst start ik direct bij een schaalbare webhost. De site start met weinig traffic, maar op termijn kan dit flink oplopen. Verhuizen vanwege een gebrek aan capaciteit zie ik niet zitten (vooral om je dan met het probleem kampt; wanneer is de tijd daar om te moven).
 • De site moet snel zijn. Mijn concurrentie hebben ‘oude’ sites die goed ranken. Toch zijn hun sites niet geoptimaliseerd. Ik verwacht op zaken als snelheid, stabiliteit en locatie nog best te kunnen scoren.
 • Locatie is de V.S., maar ik verwacht ook ‘internationale’ bezoekers (ook een flink brok uit Europa).
 • De webhost moet betrouwbaar zijn. Downtime is onacceptabel. SEO rankings droppen als vliegen :) bij downtime, dat is een te groot risico.
 • Schaalbaarheid (al eerder genoemd) is vooral belangrijk als het betekent dat je niet hoeft te verhuizen of met downtime te maken hebt.
 • Managed. Ik ben een leek op het gebied van servers; ik doe waarschijnlijk meer kwaad dan goed. Cpanel of Plesk kan ik natuurlijk prima mee uit de voeten.
 • Transparante website. Heldere uitleg mbt de functies en ook een duidelijk kostenplaatje.
 • Reviews mogen negatief zijn, maar als het maar verklaarbaar is. Hierover hieronder meer.
 • De kosten moeten realistisch zijn (max $40/50 per maand is het budget).
 • WP plugins als W3 Total Cache etc moeten werken

Reviews zijn biased door Affiliate Marketing

Tijdens de zoektocht stuitte ik al snel op wat flinke nadelen van de vele ‘review’ websites. Wanneer je op ‘Review [webhost X]’ zoekt kom je enorme ladingen reviews tegen. 70% is echter regelrechte rommel, geschreven om affiliate linkjes te pluggen. Moeilijk om hier dus waarde aan te hechten, maar dit zal natuurlijk deels te maken hebben met het feit dat ik weet dat het om affiliate linkjes gaat. Het maakt diverse reviews echter volstrekt onbetrouwbaar. Dit is dus uiteindelijk ook een probleem voor de merchant, want ook niet-affiliates zullen het wellicht vreemd vinden een review te lezen met alleen maar positieve aspecten.

De negatieve reviews en reacties overheersen

De reviews die overblijven zijn ook moeilijk op waarde in te schatten. Wie neemt nu vooral de moeite om een review achter te laten? Juist, personen met negatieve ervaringen (de personen met de positieve ervaringen vielen al eerder af vanwege de affiliate linkjes). Zij zijn in hun reviews alleen bezig met het leggen van de nadruk op elk negatief detail waarmee ze te maken kregen tijdens de aanmelding, het gebruik of de support. Soms gaat een hele review om een downtime van 5 minuten die niet adequaat genoeg werd opgelost. Ook gaan veel reviews over hetzelfde grote probleem dat jaren terug speelde. Wat betrek je nu dan wel en niet in je eigen overweging? Ik ging op zoek naar de experts. Grote blogs van de personen die ik volg via twitter of RSS. Ik kwam onder andere terecht op Yoast.com (WP SEO Expert) en ook nog op wat andere blogs. Is hun mening goud waard? Ook zij verdienen aan hun adviezen; wat deels logisch is. Ook daar kwam ik er echter niet helemaal uit, hoewel ik er na het lezen van de post op Yoast.com wel direct uit leek te zijn totdat ik verder ging graven.

Cloud server

Terug naar mijn requirements. Ik las het artikel van Yoast, gevolgd door diverse andere artikelen over hosting v2.0. De cloud heeft flink wat eigenschappen die goed overeenkomen met de punten in mijn lijstje. Het (lijkt) is veilig, snel, stabiel en ook qua SEO heeft het aardig wat leuke voordelen (bv dat de data vanaf verschillende servers benaderd kan worden, wat de access time vergroot: De site is dus sneller). Verder is het goed betaalbaar en vooral belangrijk; het is schaalbaar. Ik kan met een paar klikken de capaciteit van de cloud server verhogen door het aantal ‘nodes’ te vergroten. Elke node staat voor een vast brok met capaciteit. De kosten worden automatisch doorberekend en ik heb hier dus verder geen omkijken naar. Heb je een site met een duidelijke piek, dan kun je de capaciteit tijdens de overige maanden verlagen. Super oplossing dus, maar….het is in veel gevallen self-managed. Je moet dus zelf de hele server installeren; en ook zelf je eigen software aanschaffen en installeren. Helaas een flink nadeel voor mij, want het is een flink prijzige grap wanneer je dit werk door de webhost laat uitvoeren. Een groot voordeel is dat cloud hosting wel weer goedkoper is dan een dedicated (self-managed) server.

Cloud hosting

Naast de cloud server die je dus zelf helemaal opbouwt, maar ook erg flexibel mee kunt omgaan vanwege de nodes, heb je ook nog de cloud hosting oplossing. Cloud hosting is managed en niet zo heel veel duurder dan de reguliere shared hosting oplossingen. Daarbij is het veel goedkoper dan een dedicated host. Het heeft nog steeds dezelfde voordelen die horen bij de cloud oplossing. Yoast raadt VPS.net aan. Zij zijn voor mij moeilijk op juiste ‘waarde’ in te schatten vanwege de vele wisselende reviews. De capaciteit is wat lager bij hun instap ‘Business’ pakket van $20 per maand (exclusief add-on modules). Voor die $20 heb je te maken met flink wat limieten; geen onbeperkt datagebruik, geen onbeperkte dataopslag, geen server management software (Cpanel kost een extra $10 per maand), 1 website op 1 ip, maximaal 25k uniek per maand. Al met al prima voor een startende website, maar op termijn redelijk beperkend. Ook hier geldt wel weer dat je makkelijk kunt ‘upgraden’. In het geval van cloud hosting bij VPS.net komt het neer op een upgrade naar hun ‘Professional’ pakket voor $65 per maand (nog steeds met enkele limieten, maar ruim voldoende voor een populaire website).

Reviews VPS.net

Omdat diverse mensen VPS.net aanraden liep ik hun website door en besloot ik de support afdeling een mailtje te sturen voor wat op maat advies. Direct al een beetje een zure smaak, want de communicatie loopt best stroef. Op mijn drie vragen kreeg ik alleen een reactie op de eerste vraag. Ik moest dus wederom een berichtje terugsturen en ook hierop kreeg ik een vrij korte en bondige reactie. Dit is jammer, want het is voor mij belangrijk dat ik begrijp waaraan ik begin. Als ze geen ‘leken’ als klant willen, moeten ze dat gewoon op de website schrijven; dan weet ik direct dat ik daar geen tijd aan hoef te besteden. Ik ben nu al ruim een week heen en weer aan het mailen, er zit geen stijgende lijn in de communicatie, maar langzaam krijg ik wel op al mijn vragen een acceptabel antwoord. Nog steeds ben ik er nog niet helemaal zeker van. Dit komt vooral door de vele negatieve reviews over VPS.net. De reviews die overblijven na het schrappen van de onzin reviews bevatten namelijk flink wat verontrustende feiten. Sommige gebruiken zijn er pas in januari 2011 mee gestart en hebben in vier maanden tijd meerdere volle dagen downtime gehad. Anderen hebben te maken met trage servers en weer anderen met korte downtimes op gezette tijden. Ik moet in veel gevallen maar aannemen dat ze misschien een self-managed cloud server hebben afgenomen en daar zelf ook nog onvoldoende bekend mee zijn (dat lees je dan vaak niet terug in de reviews). Hoe dan ook maakt het de keuze niet makkelijker!

Of toch de reguliere oplossingen?

De vraag bij de stap naar cloud hosting (of servers) is of het daadwerkelijk nodig is. Heeft mijn site dit nodig, zelfs op lange termijn bij de geschatte bezoekersaantallen? Er zijn honderden hosts die voor een paar dollar per maand een prima dienst aanbieden. Mijn bezoekers zullen het verschil misschien niet eens merken en de zoekmachines hebben een enorme set aan requirements die ze bij het positioneren van websites betrekken. Snelheid is er maar een van. Betrouwbaar in termen van uptime is wel een SERPS (resultaten) killer. Kennissen van mij hebben onder andere de volgende webhosts aangeraden: Bluehost.com, Hostgator.com, Inmotion.com en iPage.com. Hier gaat het dan om shared hosting voor lage maandelijkse bedragen.

Input is welkom!

Voorlopig neig ik naar VPS.net, maar wellicht vooral door gebrek aan kennis en informatie over de andere spelers in de markt (die ik wellicht over het hoofd zie). Jullie input is welkom! Waar hosten jullie de Engelstalige websites? Vanwege mijn bezoekers is hosting in de V.S. vanzelfsprekend.

Gerelateerde berichten

Technorati StumbleUpon

8 reacties op Zoektocht naar webhost in de V.S.

 1. Ralph zegt op 4 juli 2011 op 02:31

  Ik heb zelf mijn websites bij Hostgator en dat werkt perfect. Kan niet anders zeggen.

  De online chat support is ideal en is ook zeker een afweging mocht ik naar een andere provider gaan dat dit soort support aanwezig his.

  BlueHost is ook een kwaliteits speler als ik het van andere bloggers mag geloven.

 2. Ilya zegt op 4 juli 2011 op 05:57

  Grrumble :). Nu wordt de keuze alleen maar moeilijker. Het nadeel van die hosts is dat ze zo schermen met hun miljoenen klanten. Geeft mij niet altijd het meest fijne gevoel. Verder vind ik die marketing bs bij hun technische overzichten jammerlijk, zoals ‘aanmelding bij zoekmachines’ en dat soort bs….daar krijg ik het gevoel van dat ze meer op zoek zijn naar niet zeurende leken :)

 3. Ralph zegt op 4 juli 2011 op 06:08

  Welk bedrijf wil nou wel zeurende specialisten?
  Kost net zo veel tijd als niet zeurende leken 😉 (als er iets fout gaat)

  80/20 regel geldt hier dan ook.

  In mijn (en jouw) geval is de directe chat ideaal ivm tijdverschil. Ik hoef nooit lang te wachten omdat er bijna niemand online is in de VS als ik een vraag heb, dus geen digitale wachtrij.

 4. Alex zegt op 9 augustus 2011 op 08:52

  Wat een jungle hè?! Ik ben ook eventjes op zoek geweest voor een project dat ik nooit heb afgemaakt. Inmiddels wel met een gaaf, nieuw project in de weer (www.oldenburgs.org) en zal t.z.t. ook op zoek moeten naar een hosting provider in de VS. Wat ik overwoog — vóór het lezen van jouw artikel — was om uploads bij Amazon S3 te hosten en de rest voorlopig shared. Maar het cloud hosten van de HELE site klinkt ook wel érg interessant. Ik blijf deze post even in de gaten houden en zal bijdragen als ik iets leuks spot!

 5. Ilya zegt op 14 augustus 2011 op 04:50

  Ben uiteindelijk in zee gegaan met VPS.net, een vrij grote speler op de markt. Ik ben nu redelijk tevreden, maar de uptime is nu al minder dan mijn dedicated NL host. Overigens is de site na 1 week compleet verhuisd naar een nieuwe cloud server, want blijkbaar draaide het op een niet goed functionerende server. Ik had 300+ downtimes, varierend van enkele minuten tot enkele uren. Vriendelijk doch dringend kenbaar gemaakt dat ik daar nou niet bepaald van gediend was en het is vervolgens goed opgelost.

  Ik heb sindsdien 13 geregistreerde downtimes, waarvan de meeste maar enkele seconden bedroegen….de langere downtimes (3x) duurde ruim 2 minuten. Ik kan er nu nog wel mee leven; op termijn ga ik ook hiervoor aan de bel trekken. Ik begrijp dat ik geen 100% hoef te verwachten, maar 98% vind ik al te laag….

  Toch is de service en de rest van VPS.net tot nu toe wel prima…snel inkomen trekken uit die site, dan kan ik tenminsten naar de echte cloud server upgraden (nu nog cloud hosting aangezien de site toch nog niet succesvol is).

 6. Alex zegt op 14 augustus 2011 op 07:29

  Ah, tof dat je een onderkomen hebt gevonden. Die ga ik t.z.t. ook maar eens checken. Maar wat bedoel je nou met “upgraden naar een echte cloud server”? Is dit shared en wil je naar een dedicated cloud server? En zo ja; betekent dat dan dat je een X aantal dedicated servers moet afnemen (anders heb je geen cloud, lijkt me)?

  Ik begrijp er nog niet zoveel van, zoals je merkt :)

 7. Ilya zegt op 15 augustus 2011 op 04:36

  Shared is shared….shared cloud zit qua overall kwaliteit grofweg tussen shared hosting en een dedicated server in.

  Het grote voordeel bij cloud hosting in general is dat je erg makkelijk kunt upgraden indien nodig. Ik ben daarom dus met het instappakket begonnen, de goedkoopste shared cloud. Upgraden naar een beter/groter shared account is met een mailtje geregeld. Upgraden naar een eigen cloud server (de cloud variant van dedicated server) is ook makkelijk omdat ik al bij het bedrijf zit waar ik dat tzt wil doen indien de site succesvol genoeg is/wordt.

  Cloud server is echter wel vrij prijzig en nog belangrijker; je krijgt alleen maar een kale server opgeleverd, dus moet je zelf de hele zaak configureren en installeren. Alle software/licenties zitter er niet standaard bij. VPS.net kan dit natuurlijk ook voor je doen, maar dat kost wel een paar honderd USD. Het voordeel is dan dat je echt met 1 klik kunt upgraden of downgraden. Check die slider maar op de site, het aantal nodes is makkelijk in te stellen en je betaalt een bedrag dat hiermee correspondeert. Populair artikel met dikke traffic, dan even upgraden. Low season en geen traffic, dan downgraden :)

  In mijn geval de profi oplossing, die pas relevant wordt wanneer mijn bezoekers echt grof verkeer gaan slurpen. Ik denk dat dit nog wel even duurt :).

 8. Ilya zegt op 6 September 2011 op 01:15

  Tijd voor een update. Tot nu is mijn ervaring met VPS.net alles behalve prettig geweest. Na enkele weken ben ik van server gewisseld. De server waar ik eerst op was gezet was ‘faulty’ en dit resulteerde in ruim 5 uur downtime in nog geen week.

  De eerste paar dagen ging het prima op de nieuwe server, maar daarna zag ik toch alweer via pingdom de eerste melding langskomen. Na ongeveer 2 weken werd het steeds erger, met zo’n beetje dagelijks downtime meldingen.

  Over de gehele maand augustus was de server 54x offline, varierend van enkele minuten tot maximaal 24 minuten. In totaal 3 uur en 54 minuten offline in die ene maand op die nieuwe server. Onacceptabel.

  Ik zit op het goedkoopste pakket. Bewust want het gaat om een site zonder noemenswaardige traffic. Als die straks toeneemt kan ik altijd nog upgraden; dat was de USP van Cloud Hosting. Een Cloud Server vond ik nog niet nodig; want het onderhoud (en de erbij komende kostenplaatje) was het nog niet waard. Dit zou allemaal die enorme downtime niet mogen rechtvaardigen. Mijn Leaseweb dedicated NL server was in diezelfde periode 0x offline volgens pingdom…wel een verschil.

  Dus…to be continued :).

1 Pingbacks & Trackbacks op Zoektocht naar webhost in de V.S.

 1. Cloud hosting nog in kinderschoenen? | Wegopro.com zegt op 13 September 2011 op 08:04

  […] schreef ik over mijn zoektocht naar een nieuwe host. De randvoorwaarden […]

Laat een reactie achter

Sluiten x
eBook
Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang onze GRATIS GUIDE: SEO CHECKLIST 2013