Bij affiliatemarketing kun je op meerdere manieren inkomsten hebben aan je website... lees meer

 

Hieronder volgen 65 handige SEO tips om optimaal (of in ieder geval hoger) te ranken binnen Google... lees meer

 

Het Google Adsense netwerk is hier heer en meester in; hoewel er door bepaalde beperkingen ook diverse andere interessante spelers op de markt zijn... lees meer

Internet op je laptop: Overal en Altijd?

Al jaren wacht ik op een betaalbaar alternatief om op de laptop van het internet gebruik te maken. In het verleden kon je nauwelijks met je laptop online. Je kon jaren terug met een gprs abonnement met bluetooth of IRDA (infrarood) telefoon wel connectie maken met je laptop, maar het internet was zo traag als gprs toeliet. Daarnaast moest de laptop maar wel met de telefoon kunnen communiceren. Een paar jaar terug kwam o.a. KPN met de zgn. ‘aircards’, pcmcia kaarten die je in je laptop kon prikken, om er vervolgens met een mobiel (internet) abonnement op te kunnen internetten. Helaas waren die kaarten destijds bijzonder duur. Een simpel kaartje kostte al gauw 400 euro. Dit was alleen nog maar de kaart, je moest er daarnaast ook nog een mobiel internet abonnement bij nemen.

Ik wil simpelweg overal waar ik ben gemakkelijk kunnen internetten. Geen gerommel met kaarten en andere apparaten die ik aan mijn laptop moet koppelen. Ik begrijp dan ook niet waarom laptops niet standaard met een simkaart-slot worden gemaakt, zodat je er alleen nog maar een simkaart met internet mogelijkheid in hoeft te stoppen. Voorlopig zijn het nog allemaal externe apparaten die je of in het pcmcia slot moet stoppen of via de usb-poort. Suf is dan wel weer dat je meerdere soorten pcmcia sloten hebt (PCMCIA en Expresscard), en je ook daar weer rekening moet houden bij de aanschaf van een speciale laptopkaart.

Hier in Nederland gaat het nog niet zoals in Singapore of Maleisie, waar je op elke straathoek wel een (doorgaans gratis) wireless signaal kan oppikken. Daarnaast heb je hier in Nederland nog niet zo heel veel veilige manieren om zonder risico’s online te gaan. Soms is de beperking het signaal, soms moet je betalen (via een dienst) om online te kunnen. Binnenshuis heb ik geen problemen. Ik heb een netwerkje liggen, en kan via de wireless router gewoon met de laptop online. Lekker vanaf de bank op het internet is geen probleem. Mijn laptop gaat echter vaak mee naar vrienden of familie, dan moet ik telkens of met een utp kabel aan de slag, of moet ik eerst beschikken over de juiste toegang. Dit is dus niet handig, ik wil gewoon overal waar ik kom online zijn. Of ik nu op een bankje in het park zit, of bij een persoon thuis (die geen internet heeft).

Een handige website is metjelaptoponline.nl, een site waar je een handig overzicht vindt van alle aanbieders van mobiele internetabonnementen. Hier kun je precies zien wat een kaartje kost, en welk abonnement hierbij mogelijk is. Zo heeft Vodafone een abonnement genaamd ‘Vodafone Data start 1 Jaar’ waarmee je voor €7,50 per maand al online kunt zijn. Kijk echter uit, achter elk abonnement kleven een aantal randvoorwaarden. Zo betaal je bij het hierboven genoemde abonnement nog wel apart voor de hoeveelheid data die je verbruikt. Er zijn ook abonnementen met onbeperkt dataverbruik (op basis van een fair use policy), je betaalt dan vaak wel wat meer per maand, maar kunt dan wel onbeperkt internetten op je laptop.

Op de website vind je een pagina waarop alle technieken worden uitgelegd. Zo kun je hier lezen wat de verschillen zijn tussen HSDPA, UMTS en EDGE. Verder is er een pagina met daarop de dekking van alle netwerken uitgebeeld. Hier kun je gemakkelijk zien of je in jouw omgeving gebruik kunt maken van de verschillende netwerken. Een speciale rubriek is gericht op mobiel internet in het buitenland, vooral interessant voor zakenreizigers die vaak in het buitenland online willen. Hier kun je lezen dat vooral de netwerken Vodafone en KPN geschikt zijn voor gebruik in het buitenland. Je kunt dan in elk land online, de prijs per verbruikte mb hangt af van of het netwerk in dat land actief is of niet. Zo kost een mb data in Nieuw-Zeeland € 2,-, terwijl dit in bijvoorbeeld Singapore € 7,50 zou kosten. Er is ook een vergelijkingspagina, waar je alle abonnementen in één handig overzicht ziet.

Voorlopig dus nog maar weinig laptops met ingebouwde internetvoorziening met een simkaart met internet abonnement. Wel genoeg locaties waar je gratis kan inloggen op een wireless netwerk, maar onvoldoende dekking om met je laptop ‘altijd en overal’ online te zijn. Tot die tijd moet ik het doen met een extra kaartje en een los internet abonnement op mijn laptop. 

Gerelateerde berichten

Technorati StumbleUpon

5 reacties op Internet op je laptop: Overal en Altijd?

 1. JP Damen zegt op 16 mei 2008 op 03:57

  Werken met insteekmodules vs ingebouwde sims

  Zolang de hardware vendors laptops leveren waar je je sim in kunt stoppen die niet sneller gaan dan 3.6Mb/s ben je eigenlijk veroordeeld tot externe insteekkaarten. Internet Overal levert om die reden ook gewoon een losse USB stick. Eind dit jaar zou er een netwerkupgrade kunnen komen van HSDPA naar 7.2Mb/s en dan wil je niet gelimiteerd zijn door je laptop. De insteekmodules zijn nu al wel vaak met hogere snelheden compatible.

  Groeten van
  Internet Overal? Overal Internet!

 2. lEva zegt op 4 juni 2008 op 10:57

  kijk hier eens of je vind wat je zoekt

 3. Ilya zegt op 19 februari 2010 op 12:43

  Heeft iemand enig idee of er al prepaid abonnementen zijn; ofwel abonnementen voor bijvoorbeeld 1 dag, of 1 week? Hier in Maleisie heb je enorm veel mogelijkheden; vooral gericht op situaties waarbij het ‘gewone’ internet niet beschikbaar is; of op buitenlandse zakenlieden die even tijdelijk (bv. congres) over internet op hun laptop dienen te beschikken. Ik kom ergens dit jaar bijvoorbeeld even een 3tal weken terug naar Nederland; en het zou fijn zijn om even een kortstondig abonnementje af te nemen…? Enig idee of dit al mogelijk is?

 4. Rianne zegt op 3 januari 2011 op 09:35

  Ilja, je kunt ook gewoon een abonnement nemen en dan weer afzeggen je hebt dan éénmalige kosten, en internet in het buitenland.
  Groetjes.

 5. ict voor beperkten zegt op 11 oktober 2011 op 07:00

  Tof, gelijk naar Een vriend doorgestuurd. Mooie site trouwens!

1 Pingbacks & Trackbacks op Internet op je laptop: Overal en Altijd?

 1. Wegopro 1 een jaar oud | WeGoPro.com zegt op 31 oktober 2008 op 12:44

  […] meest gelezen artikel is 1.008 keer bekeken (blijkbaar veel interesse rond internet op je laptop, hoewel het artikel niet zo heel spannend […]

Laat een reactie achter

Sluiten x
eBook
Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang onze GRATIS GUIDE: SEO CHECKLIST 2013