Bij affiliatemarketing kun je op meerdere manieren inkomsten hebben aan je website... lees meer

 

Hieronder volgen 65 handige SEO tips om optimaal (of in ieder geval hoger) te ranken binnen Google... lees meer

 

Het Google Adsense netwerk is hier heer en meester in; hoewel er door bepaalde beperkingen ook diverse andere interessante spelers op de markt zijn... lees meer

Haal het maximale uit je oude blogberichten

“Zet Adsense alleen in op oude berichten die regelmatig via de longtail gevonden worden”.

Sommige blogberichten zijn al jaren oud, maar pakken via de longtail toch nog dagelijks enkele bezoekers. De long tail staat voor een enorme berg zoekwoord combinaties waarop niet vaak gezocht wordt; maar die gezamenlijk wel een enorme hoeveelheid van het totaal aantal zoekopdrachten vormt. Mensen zijn steeds meer combinaties van zoekwoorden gaan gebruiken. Men is ook ‘wijzer’ geworden en dus zoekt men vaak slimmer. Een zoekactie als ‘resort strand bali’ is heel gebruikelijk en levert regelmatig meer handige informatie op dan wanneer je alleen op ‘bali’ zou zoeken. Oude blogberichten worden vaak op basis van de longtail gevonden via de zoekmachines.

Een tip is om de statistieken van Google Analytics eens goed te bekijken om na te gaan of je wel slim omgaat met deze oude berichten. Heb je voldoende (commerciële) uitingen binnen dit artikel zodat ook nog aan oude berichten verdiend kan worden? Ik controleer mijn oude items regelmatig om na te gaan waarom er nu een hernieuwde interesse in is. Vaak kom ik er dan bijvoorbeeld achter dat van een bepaald product of dienst waarover ik schreef recent een nieuwe versie is gelanceerd. Binnen het artikel kom ik hier natuurlijk niets over tegen (het is immers een oud en achterhaald artikel), en daarbij is het aanbod aan advertenties vaak ook niet meer actueel. In sommige gevallen plaats ik daarom Adsense bij oude artikelen die longtail traffic trekken. Wanneer het om concrete producten gaat waarbij er sprake is van een aanbod via affiliate producten dan plaats ik de affiliate links bij het artikel.

Om zeker te zijn van het behoud van de stroom bezoekers werk ik het artikel vaak ook nog eens bij of schrijf ik een compleet nieuw artikel waar ik dan vanaf het oude artikel naar verwijs (dat is vaak immers waar men naar op zoek is). Bij simpele nieuwe feiten vermeld ik het ofwel als reactie (vaak lezen mensen bij longtail ook de reacties door op zinvolle input; ik weet dat ik me zelf daar ook regelmatig op betrap); of ik plaats een ‘UPDATE’ onderaan het bericht. Als je bij bijvoorbeeld Adsense met kanalen werkt kun je redelijk goed nagaan of de ‘update’ zinvol is gebleken. Natuurlijk controleer ik deze berichten maandelijks nog even om na te gaan of de bezoekersaantallen gestegen (of gedaald) zijn na mijn ‘update’. Ik gebruik overigens alleen Adsense bij oude berichten, omdat ik gemerkt heb dat Adsense totaal niet zinvol is om aan je trouwe bezoekers te tonen. Daarom voeg ik Adsense dan ook altijd pas achteraf aan een blogbericht toe (meestal na 3 maanden en pas als er voldoende traffic op komt).

Ps. Ik zet regelmatig een Adsense ad naast een foto of video (zonder met die foto of video klikgedrag te stimuleren). Of het zinvol is – en of het überhaupt toegestaan is – heb ik nog niet kunnen testen. Ik ben echter benieuwd of anderen hier ervaring mee hebben en natuurlijk of het überhaupt mag.

Gerelateerde berichten

Technorati StumbleUpon

1 Pingbacks & Trackbacks op Haal het maximale uit je oude blogberichten

  1. […] This post was mentioned on Twitter by wegopro. wegopro said: RT @Wegopro Haal het maximale uit je oude blogberichten http://bit.ly/ccpkZU […]

Laat een reactie achter

Sluiten x
eBook
Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang onze GRATIS GUIDE: SEO CHECKLIST 2013