Bij affiliatemarketing kun je op meerdere manieren inkomsten hebben aan je website... lees meer

 

Hieronder volgen 65 handige SEO tips om optimaal (of in ieder geval hoger) te ranken binnen Google... lees meer

 

Het Google Adsense netwerk is hier heer en meester in; hoewel er door bepaalde beperkingen ook diverse andere interessante spelers op de markt zijn... lees meer

Affiliate marketing in Maleisie

Affiliate marketing is iets dat hier in Maleisie niet of nog nauwelijks voorkomt en duidelijk nog in de kinderschoenen staat. Er zijn wat lokale bedrijven die een eigen programma hebben, maar het stelt allemaal niet zo heel veel voor. Mijn grootste ‘merchant’ hier in Maleisie doet er bijvoorbeeld nu al 3 maanden over om mij uit te betalen. Bij de eerste schnabbelbedragen was het zo gebeurt; ik denk dat ze zichzelf nu ineens achter de oren krabben want nu het om een aanzienlijk bedrag gaat hoor ik niks meer van ze. Dat is jammer, want ik waardeerde het bedrijf nu juist zo enorm vanwege de vooruitstrevende insteek.

Er zijn ook al wat kleine affiliate netwerken; maar die zijn meer een soort kloon van ClickBank (wat ik persoonlijk een absoluut inferieur alternatief vind op echte affiliate marketing netwerken). Verder zijn er hier natuurlijk veel webmasters die zaken doen met de grote internationale affiliate netwerken zoals CJ en Shareasale.

Kansen zat dus voor bedrijven; helemaal omdat Maleisie (en Singapore) nog helemaal aan het begin staat van de hele online ‘revolutie’. Wat hier enorm goed loopt zijn de Groupon websites (je hebt er hier meerdere). Vele honderden merchants gaan in zee met die websites; wat in ieder geval aangeeft dat de potentie er voor hen al wel degelijk is om online meer actief te worden. De stap van Groupon naar een affiliate netwerk (met performance based vergoedingen) is niet zo heel erg groot, mits iemand ze maar kan overtuigen van de voordelen.

Voorlopig de branche met de meeste ontwikkelingen op het gebied van online marketing is de hele ‘food blogger’ branche. Diverse ‘grote namen’ schrijven dagelijks over hun ervaringen bij restaurants in ruil voor gratis eten en keiharde knaken. Restaurants organiseren speciale ‘eetavonden’ waar ze gemakkelijk meerdere food bloggers in het zonnetje kunnen zetten met diverse positieve artikelen over hun restaurant tot gevolg. Je zou denken dat het een kleine stap is om via een affiliate netwerk food waardebonnen etc aan te bieden via een affiliate regeling…

Kortom, nog genoeg groei hier in Maleisie. Ik ben benieuwd welke van de Nederlandse netwerken zoveel lef heeft om eens lekker buiten Europa te bewegen. In 1 jaar 10 Oost-Europese landen aansluiten is volgens mij niet zo heel anders dan in Zuidoost-Azie ‘uitrollen’.

Gerelateerde berichten

Technorati StumbleUpon

Laat een reactie achter

Sluiten x
eBook
Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang onze GRATIS GUIDE: SEO CHECKLIST 2013